Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο Γαλαξίας, τα μέλη του αρχικού πυρήνα της Τοπικής οργάνωσης βάσης του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.
Η συνάντηση άρχισε με τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων σχετικά με τις εξαιρετικά επώδυνες για ολόκληρο το λαό πολιτικές εξελίξεις, όπως αυτές προκύπτουν μετά την  υπογραφή όλων των διαδοχικών «μνημονίων», τις τελευταίες εκλογές, την τρικομματική κυβέρνηση που προέκυψε και το αποτέλεσμα αυτής, που δεν είναι άλλο από τη νέα επίθεση που δέχεται ο λαός με την κατάθεση του πακέτου των νέων «μέτρων».
Σημαντικό  επίσης γεγονός θεωρείται  ο επιχειρούμενος αποπροσανατολισμός του λαού από τους  ακροδεξιούς σχηματισμούς που είχε σαν αποτέλεσμα την εκλογική τους άνοδο , και οδηγεί  σε φαινόμενα διάλυσης του κοινωνικού ιστού και ρατσιστικά. 
Απέναντι σ` αυτή τη διαμορφωθείσα κατάσταση οι παραβρισκόμενοι διαπίστωσαν την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου προοδευτικού – αριστερού μετώπου που θα αλλάξει τα δεδομένα στην πολιτική σκηνή και θα οδηγήσει στη ριζοσπαστικοποίηση του λαού, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και την ανάδειξη κυβέρνησης της αριστεράς. 
Η πορεία αυτή πρέπει να αρχίσει από τις τοπικές κοινωνίες  με όσο το δυνατόν ευρύτερες συσπειρώσεις εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών, που αποτελούν τα θύματα των εφαρμοζόμενων μέχρι σήμερα πολιτικών.  
Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η σύσταση οργάνωσης βάσης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στα όρια του νέου Δήμου Καρύστου με τους ακόλουθους στόχους.
  1. Τη συσπείρωση όσο γίνεται μεγαλύτερου αριθμού πολιτών στις γραμμές της αριστεράς.
  2. Την εκπροσώπηση της περιοχής μας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
  3. Την παρέμβαση σε τοπικά ζητήματα.

Συστήθηκε τέλος μια προσωρινή συντονιστική επιτροπή.

Τοπική οργάνωση βάσης ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Καρύστου
Email: syriza.karystou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου