Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ 
Τη δημιουργία τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Καρύστου αποφάσισαν, και τυπικά, φίλοι του κόμματος, στην ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη, στην Κάρυστο, στο ξενοδοχείο "ΚΑΡΥΣΤΙΟ", με κεντρικό ομιλητή τον Μιχάλη Υδραίο, μέλος της ΠΣΕ του κόμματος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών που αυτή εφαρμόζει θα έρθει όταν ο λαός δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες.
Ο Μιχάλης Υδραίος, απαντώντας σε ερώτηση – αγωνία των παρευρισκομένων, με ειλικρίνεια, απάντησε ότι «δεν έχουμε απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, η πολιτική όμως δεν είναι ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο. Είναι πάνω από όλα ο προσανατολισμός προς τον οποίο θες να κινηθείς και οι άξονες πάνω στους οποίους θα το κάνεις και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή είναι η μόνη πολιτική δύναμη που παλεύει για μια άλλη πορεία της χώρας, απεγκλωβισμένης από τις πολιτικές των μνημονίων και τις τραγικές συνέπειες που αυτές έχουν για την κοινωνία.
Ξεκαθάρισε ότι η άλλη προοπτική επ ουδενί δεν σημαίνει και απομονωτισμό της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε να γίνουμε μια νέα Αλβανία» και ότι ταυτόχρονα, πέρα από την Ελλάδα, «ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει και για αλλαγή προσανατολισμού της Ευρώπης, η οποία έχει καταντήσει πιο νεοφιλελεύθερη και από τις ΗΠΑ».
Από τη συζήτηση φάνηκε ξεκάθαρα ότι αγωνία όλων σχεδόν των παρόντων ήταν μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει ... νέο ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο ομιλητής απάντησε λέγοντες «δεν έχουμε καμία διάθεση να γίνουμε το νέο ΠΑΣΟΚ, που ήταν ένα κόμμα- σύστημα που άλωσε το δημόσιο. Αυτό αναπτύχθηκε κάτω από άλλες συνθήκες, σε ένα άλλο κοινωνικό - οικονομικό σύστημα ψεύτικης τελικά ευμάρειας, Καμία σχέση δεν έχουν όλα εκείνα με αυτά που βιώνουμε τώρα και που απαιτούν άλλη πολιτική προσέγγιση και οπτική.
Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλοδεχούμενοι όλοι όσοι πιστεύουν στην πολιτική που θέλει να εφαρμόσει, χωρίς απαραίτητα να είναι αριστεροί και ας είναι πρώην ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ή άλλου κόμματος που κατάφεραν και αποδεσμεύτηκαν από αυτά και ριζοσπαστικοποιήθηκαν, μακριά όμως από εμάς τα συμφέροντα που κάποιοι θέλουν να εξυπηρετήσουν ή να διαφυλάξουν».
Αναφερόμενος στο νέο πολιτικό τοπίο που θα διαμορφωθεί είπε ότι «δύο θα είναι οι ισχυροί πόλοι που θα επικρατήσουν ιδεολογικά. Είναι τα δύο άκρα που σήμερα εκφράζονται από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή και κάπου στη μέση ίσως κάτι από τη Ν.Δ σε άλλη μορφή».
«Πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εκλογές;» ή «γιατί δεν ζητάει τώρα;» ήταν κάτι που συζητήθηκε πολύ χτες και αυτό που επικράτησε στην κουβέντα ήταν το ότι οι εκλογές δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ πράξη τακτικής ή τακτικισμού για την κατάληψη της εξουσίας,
Είναι το εργαλείο που με αυτό θα πετύχει την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, με κύριο φυσικό σύμμαχό του την κοινωνία, αφού πρώτα ωριμάσει ως επιτακτικό αίτημά της μια νέα εκλογική αναμέτρηση, που το αποτέλεσμά της δεν θα είναι αντικείμενο συζήτησης ίσως και προϊόν δημοσκοπήσεων , αλλά η ξεκάθαρη αποτύπωση, μέσα από την κάλπη, της εντολής της κοινωνίας για αλλαγή του κοινωνικοοικονομικού μοντέλου που οδήγησε τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου